Teraz czytasz
Sprawozdanie z działalności KIF za 2019 r. już dostępne

Czy wiesz, że w 2019 r. prawo wykonywania zawodu fizjoterapeuty otrzymały 6 493 osoby? W tym samym roku prawnicy KIF zaopiniowali blisko 136 aktów prawnych, a Dział Szkoleń przeszkolił 14 376 fizjoterapeutów. Zaś Dział Finansowy obsłużył aż 4 235 dokumentów księgowych. Skąd to wszystko wiemy? Z opublikowanego właśnie na Portalu Fizjoterapeuty sprawozdania z działalności samorządu zawodowego za rok 2019. Do przygotowania takiego raportu zobowiązuje art. 72 Ustawy z dnia 25 września 2015 r. o zawodzie fizjoterapeuty. Zgodnie z nim Krajowa Rada Fizjoterapeutów przesyła do Ministerstwa Zdrowia sprawozdanie z działalności za rok ubiegły w terminie do 31 maja.

W liczącym 70 stron dokumencie znalazły się informacje na temat wielu różnych inicjatyw; opis działań poszczególnych organów KIF; spis wydarzeń szczególnie istotnych dla samorządu; wykaz prac legislacyjnych mających wpływ na fizjoterapię w Polsce; kalendarium ważnych wydarzeń i spotkań z udziałem prezesa KRF i członków prezydium; kalendarium spotkań informacyjnych i spotkań zespołów tematycznych; wykaz najważniejszych projektów i osiągnięć zrealizowanych przez poszczególne działy KIF (Dział Administracji, Dział Finansowo-Księgowy, Dział Marketingu i Komunikacji, Dział Obsługi Fizjoterapeutów, Dział Obsługi Projektów, Dział Prawny, Dział Szkoleń, a także Zespół Międzynarodowy).

Na Portalu Fizjoterapeuty prezentujemy wersję elektroniczną tego raportu, do której dostęp ma każdy fizjoterapeuta. Jeśli chcesz zapoznać się z dorobkiem KIF w 2019 roku, zaloguj się na portal.kif.info.pl – zakładka Aktualności, sekcja Sprawozdania.

Daj znać, co sądzisz o tym artykule :)
Lubię to!
Przykro
Super
wow
Wrr

© 2020 Magazyn Głos Fizjoterapeuty. All Rights Reserved.